Vil du gerne ud og opleve naturen? På en friluftsferie kan du kombinere ferie, naturoplevelser og motion. Der er mange muligheder for at holde en aktiv ferie i naturen, både for børnefamilier og voksne. Du kan vælge en friluftsferie gennem et rejsebureau, eller du kan selv planlægge din ferie.

Kom helt tæt på naturen

Hvis du er den rolige type, der gerne vil ud og opleve storslået natur, kan en vandreferie i bjergene være en god mulighed. Hvis du vælger en vandreferie gennem et rejsebureau, er der planlagt vandreture, der passer til en dags vandring. Turene er planlagt, så man kommer igennem spændende landskaber og får smukke udsigter. Der er sørget for overnatningssteder, og bagagen bliver transporteret frem til det næste overnatningssted.

Det kan også være, du drømmer om at komme ud og ro i havkajak og sejle rundt i smukke omgivelser. Det er en ferieform, hvor både unge og ældre kan have en oplevelsesrig og aktiv ferie.

For dig, der kan lide fart og spænding

Hvis du godt kan lide fart og spænding, kan det være, at mountainbike i bjergene er noget for dig. Der er ture med mountainbikeruter både for øvede og nybegyndere. Hvis du kan lide ekstremsport, hvor du virkelig får gang i adrenalinen, kan du tage på en ferie, hvor du kan lære at kitesurfe.

mountainbike

Hvis du vil udfordre dig selv på en anden måde, kan du tage på bjergbestigning eller klippeklatring, hvor du sammen med en lille gruppe og en guide bevæger dig op i højderne.

Det vil være en fordel på for dig at have en god grundkondi, inden du begiver dig ud på en fysisk aktiv friluftsferie. Hvis du ikke har tid til at tage hen i et træningscenter, kan du købe et løbebånd, så du kan træne derhjemme. Så kan du træne lige, når det passer dig. Du kan for eksempel snuppe en løbetur, mens maden er sat i ovnen.

Tag børnene med ud i naturen

Man kan sagtens tage på ferie i naturen med både større og mindre børn. Hvis du gerne selv vil planlægge din ferie, så er en cykelferie med familien måske sagen. I kan have et lille talt med i bagagen, husk også et kort med cykelstier og en oversigt over campingpladser. I kan cykle lige så langt, som I har lyst til, og som de forskellige familiemedlemmer har kræfter til. Det giver frihed til at være spontan og ændre planer undervejs.

En kanoferie er også en god mulighed, selv hvis man har mindre børn. Man skal så bare sætte tempoet ned og ikke padle lange strækninger ad gangen. Læg tid ind til pauser, hvor I kan gå i land, og hvor der er tid til leg og bevægelse. Sørg også for, at I har god tid til leg og hygge på jeres overnatningssteder. Hvis I vælger en færdigpakket løsning, så vælg en tur, der er tilrettelagt til børn.