BMW M3 er blandt klassikerne hos BMW. Den er blevet produceret lige siden 1985 og bliver fortsat solgt i disse dage. Dog ikke uden at have forandret sig med et væld af opdateringer og modeludskiftninger undervejs. Den første model havde navnet ”BMW M2 E20” og oprindeligt inkluderede M3-serien Sedan, Cabriolet og Coupé, men F80-modellen fra 2014 dækker kun over Sedan. I stedet er Cabriolet og Coupé blevet del af BMW’s M4-serie. Vi vil her tage et nærmere kig på F80-modellen og se, hvilke træk der gør den til en udmærket bil at udforske verden i.

M Competition – en sportspakke til entusiasten

M Competetition er en sportspakke, du kan få som noget ekstra i tilfælde af, at du ønsker nogle vildere køreture. Dens adaptive M undervogn og optimerede og præciserede motorydelse giver den forbedret dynamik under kørslen. Sportsudstødningen er i form af dobbeltafgangsrør i mørkt krom, hvilket giver en ekstra kraftig motorlyd ellers kendt fra racerbiler. Med denne sportspakke følger også nogle eksklusive og flotte 20-tommer M fælge vis dobbelteger findes i forskellige dækstørrelser alt efter behov. Den har også M sportssæder konstrueret i let materiale.

bmw

Motorsportsteknologi anvendt i en hverdagsegnet bil

I BMW M3 Sedan har BMW overført visse teknologier ellers kun set inden for motorsport over til en bil, der er mere tiltænkt hverdagskørsel. Dermed får du et antal ekstra fordele med din M3-serie bil, som giver en effektiv blanding mellem optimal ydelse og gavnlige hverdagsfunktioner.

Hurtig acceleration gennem Launch Control

Launch Control er en indbygget avanceret teknologi, som bevirker, at bilen hurtigere kan opnå acceleration. Den fungerer ved at motoren via sin integrerede elektronik justeres til at anskaffe sig de bedste omdrejninger. Dens optimale omdrejningsområde bliver ydermere konstant bevaret gennem M dobbeltkoblingsgearkassen, der placerer punkterne for gearskifte alt efter situationen.

Opnå en højere topfart med en M Driver’s Package

Endnu et sportsligt element er den såkaldte M Driver’s Package. Denne kan købes ved siden af og kan blive installeret omgående eller alternativt blive købt senere, givet hvordan installationen af pakken kan foregå på et hvilket som helst senere tidspunkt. Gennem denne pakke forøges bilens hastighed, hvorved bilen kan nå hele vejen op på en maksimal fart på 280 km/t.