Uenigheder er ofte store, når der debatteres klimaforandringer, hvorvidt de er reelle, og i hvor stor grad vi skal handle. Nogen ønsker et liv, hvor vi ændre adfærd nu. Mange har det sådan, at der ikke kan komme restriktioner nok på klimafronten fra politisk side. Så der sker noget nu og her.

Klimaforandringer menneskeskabte?

Eller at afgifter nok på kød og øvrige klimaskadelig fødevare og alle former for produkter ikke kan blive sat højt nok op. Andre mener, at god livsværdi er bedre. Og at et godt liv er et, hvor vi ikke skal stresse for at ændre adfærd eller mangle og ofre behov, vi er vante til. Ændre den adfærd, det kræves for at nedjustere CO2-udslippet, som er et af klimaentusiasternes store mål. Dog har vi i Danmark fra national side lavet os nogle mål. Vi vil bidrage til at opnå pariser-aftalen og dens mål, og det gør vi i internationalt i fællesskab med en lang række andre lande.

Dog er der tal og informationer, der tyder på, at vi får svært ved at nå det. Vi glemte fokusset på klimakrisen lidt efter dens opblomstring ved folketingsvalget 2019. Her kom klimaet for alvor på dagsorden. Det gik op for Christiansborg, at størstedelen af den danske befolkning mente ønsket om en grøn omstilling nu. Med lad os endelig ikke tabe håbet og ikke mindst modet. Dog er der enkelte, der tror, at klimaforandringer ikke er menneskeskabte. At vi alligevel ikke kan gøre noget ved det overhovedet. Ikke blot, at det fra dansk side kan være svært at gøre en forskel ene og alene, hvilket der selvfølgelig kan argumenteres for. Vi er et meget lille land. Men ikke at tro på, hvad vi alle kan se, der sker derude af naturforandringer og naturkatastrofer, er for de fleste mærkværdigt.

De fleste danskere er miljøbevidste

De fleste danskere er i større eller mindre grad miljøbevidste. Og det tog også får alvor fat efter folketingsvalget i 2019, hvor klimakrisen for alvor kom på dagsordenen og ind i vi danskeres bevidsthed. Selvom mange har kæmpet for en grønnere verden i evigheder. Mange danskere gør noget for et grønnere miljø hver dag uden at tænke nærmere om det. Det er bare så godt, når vi alle gør noget og står sammen i fællesskab. Rigtig mange danskere affaldssortere, køber og anvender bæredygtige produkter. Det sker på tværs af generationer og politiske holdninger.

Miljøvenlig emballage

Det helt klart anbefales at du anvender miljørigtig emballage, hvis du har muligheden for det. Du kan se mere her om genial og populær papemballage. Måske har du en webshop, hvor du har mulighed for at træffe valget om miljøvenlig emballage. Vækker det din interesse, kan du se her det store udvalg af miljøvenlig emballage, der blandt andet er blevet omtalt af forskellige store sendekanaler – eksempelvis DR.