Det er altid spændende med et nyt medlame af familien, og hunde bringer rigtig meget liv og glæde med ind i hverdagen.

Dog skal du vælge den rigtige hunderace til din livsstil. Dette kan du finde hjælp til nedenfor.

Derfor bør du kende hunderacen, før du får hunden

En ny hund skal gerne have let ved at falde til hos familien. Din/jeres personlige livsstil påvirker, hvor meget du/I kan tage jer af hunden.

Hunde defineres selvfølgelig ikke kun af deres race – alle hunde er forskellige. Dog ved man, at hunde indenfor den samme race deler mange ens træk og tendenser, når det kommer til deres behov.

Derfor skal du også lave din research, før du vælger en hund. Hvis du for eksempel er interesseret i at få en malteserhund, så bør du researche racen og se om den passer til din livsstil. Dette kan du fx gøre på https://malteserhund.dk/.

3 ting som du skal overveje før du vælger en hunderace

Nedenfor kan du se de 3 ting som du skal overveje, før du begynder at søge efter den rigtige hunderace for din familie.

Hvor ofte er du hjemme?

Du bør overveje, hvor ofte du er hjemme. Hvis du har en hund, som kræver rigtig meget samvær, så er det ikke godt, hvis du ofte er på forretningsrejser eller ferier i udlandet. Dette kan gøre hunden destruktiv, da den ikke får sine behov mødt.

Hvor meget tid har du til hunden?

I samme dur, hvis du arbejder mange timer om dagen, og der ikke er andre i hjemmet til at tage sig af hunden, skal du nok ikke have en hunderace, som kræver meget motion eller træning.

Giver hunderacen mening i forhold til din boligsituation?

Du bør også overveje din boligsituation, når du skal vælge en hunderace. For eksempel, så er der visse hunderacer, som er kendte for at have dårlige led. Disse hunde har ikke godt af at bo i en lejlighed eller et hus, hvor der er mange trapper.

Kend racen før du køber den

Det er en god ide at kende en del til hunderacer og ikke bare køber hunden, fordi den er sød. Hunde kræver rigtigt meget opmærksomhed, arbejde og træning – og nogle racer mere end andre.